kniha » Bohyne a prízraky
má v knihovně 2
hodnotilo:
0%
Bohyne a prízraky

Juraj Červenák

Bohyne a prízraky

série: Černokněžník
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Válka s běsy, Přízraky na Devíně, Ostrov bohýň

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - meč a magie - omnibus

vydání: Artis Omnis (web) 2024


SERIE: Černokněžník
[1] Vládce vlků
[2] Radhostův meč
[3] Krvavý oheň
[4] Válka s běsy

Neřazené díly série

Bohyne a prízraky
Informace / Anotace ke knize: Bohyne a prízraky

Nad slovanskými územiami duje víchor nových čias – roztrúsené a často znesvárené kmene a rody sa zjednocujú a zakladajú prvé kniežatstvá. Na mnohé už padol tieň kríža, ale čas starých bohov sa ešte neskončil a temné prízraky a démoni stále dychtia po ľudských dušiach.

Aj zlovoľné mocnosti sa však môžu báť – a najväčší strach majú z magického Krvavého ohňa, ktorý planie v svätyni na Kančej hore. Jeho strážcom je černokňažník Rogan, milenec Moreny a potomok tajomného Černoboha. Spolu so svojím verným vlkom Goryvladom vedie nemilosrdnú vojnu s besmi a putuje všade tam, kde zúfalí ľudia volajú o pomoc.

Tretí diel súborného vydania slovanskej fantasy Černokňažník obsahuje pestrú zmes príbehov – od románu cez niekoľko rozsiahlych noviel až po poviedky. Rogan a Goryvlad sa stretávajú nielen s mýtickými bytosťami, ale aj s mladým Pribinom, kniežaťom Mojmírom či byzantskými vyslancami Konštantínom a Metodom.

Kniha má vyše 750 strán a obsahuje poviedkové zbierky Vojna s besmi a Ostrov bohýň, ako aj román Prízraky na Devíne. Poriadna kopa černokňažníckych príbehov. Obálky pôvodných kníh sú vnútri použité ako farebné ilustrácie.

 



WebArchiv - archiv českého webu